Contact

Heb je vragen of opmerkingen over de speelkleden van Carperoo? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Vul het contactformulier hier onder in of mail rechtstreeks naar info@carperoo.com.

Onze klantenservice is elke werkdag bereikbaar van 08:30 tot 17:30. 

Carperoo

Lemelerberg 27

2402ZN Alphen aan den Rijn

Veelgestelde vragen

Vragen? Bekijk of jouw vraag vaker is gesteld.

Wat zijn de verzendkosten?

Alle bestellingen van Carperoo worden verzonden met PostNL pakketpost. De verzendkosten voor een bestelling bedragen €6,95, ongeacht het aantal producten in de bestelling.

Welke betaalmethodes worden geaccepteerd?

Carperoo maakt gebruik van de Payment provider Mollie. Hierdoor kun je bij het afrekenen kiezen voor de gewenste betaalmethode. Denk hierbij aan iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact, Apple Pay en Klarna.

Hoe lang is de levertijd?

Heb je op een werkdag voor 12:00 uur jouw bestelling geplaatst? Dan doen wij de bestelling diezelfde dag nog op de post. In 99 van de 100 gevallen betekent dit dat je de bestelling de volgende dag in huis hebt.

Hoe veilig is winkelen bij Carperoo? Worden mijn gegevens beschermd?

Shoppen bij Carperoo is helemaal veilig. Wij gaan heel secuur om met jouw data. Bovendien worden alle gebruikersdata automatisch verwijderd na 180 dagen.

Wat gebeurt er na het plaatsen van een bestelling?

Zodra je de betaling hebt voltooid, krijg je per mail een orderbevestiging en een factuur. Deze kun je bewaren als garantiebewijs.
Vervolgens gaat het team van Carperoo aan de slag om jouw bestelling zo netjes mogelijk in te pakken en af te leveren bij het PostNL pakketpunt. De volgende dag kun je al genieten van het nieuwe speelkleed!

Krijg ik een factuur?

Ja. Na het voltooien van de betaling ontvang je per mail een digitale factuur.

Stuur ons een mail